Pages

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Marie Kondo: Konmari- Iloa säkenöivä järjestys

Konmari on täällä taas!jos ensimmänen osa hullaannutti, niin lisää on luvassa.

Olin bongannut englanninkielisen version Spark joy kirjakaupassa useampaan kertaan ja eilen sattumalta bongasin tämän Iloa säkenöivän järjestyksen.

 Siinä kanssaihmiset olivat ihmeissään, kun rouva oli ihan pähkinöinä ja hyvä, että en riemusta hyppinyt kun kirjan näin. Myyjä siihen totesikin, että harvoin näkee tuollaista  riemua ja pelkästään sen perusteella jo pitäs opukseen tarttua. Viimeksi jouduinkin hankkimaan pokkarin kun ystävä nappasi viimeisen kovakantisen, niin nyt tartuin tilaisuuten kun sellainen tarjoutui.

Jos jollekin ei vielä Maritus ole tuttua, niin voit käydä lukemassa täältä: sekaisin Marista

Japanilaisen siivousgurun Marie Kondon Konmari- siivouksen elämänmullistava taika on vaikuttanut koteihin ympäri maailman. Uudessa kirjassaan iloa säkenöivä järjestys Kondo tarjoilee uusia ja tarkempia ohjeita kodin järjestyksen ylläpitoon.

Edeltäjäänsä verrattuna säkenöivä järjestys tarjoaa konkreettisia ohjeita järjestyksen luomiseen siellä kotona ja mukana on kuvallisia ohjeita mm sukkien ja paitojen laskostamiseen. 

Kirja tarjoaa hyviä vinkkejä siihen, miten pakata tavarat matkalle niin, että kaikki mahtuu mukaan. Juju on siinä, että vaatteet laskostetaan ja laitetaan pieniin paketteihin. Itse en ehkä ihan noin viitseläs ole. ;)
Kateellisena olenkin kuunnellut erään ystävän viikonloppureissusta pelkän laukun turvin. Itsellä kun yleensä kulkee mukana kultainen urheilukassi ja muutama pikku kassi siihen päälle. Isääni tämä tuppaa huvittamaan kun vierailen hänen luonaan, ja hän kysyykin, että olenko kenties muuttamassa hänen luokseen. :D

Edellisen opuksen luettuna iski hetkellinen Maritusvimma ja koti saikin uusia tuulia osakseen. Nyt täytyy myöntää, että projekti jäi vähän kesken, mutta  toivon, että tämän uutukaisen myötä, uusi into nostaisi taas päätään.  Kirjassa olikin kiva vinkki hakea lehdistä inspiraatio kuvia siihen, miltä haluaisi että jokin tietty huone näyttäisi ja pyrkiä sitä kohti.

Kirjasta tietämättäni olen järjestänyt kotiin itselleni voimapaikan. Minun oma lukunurkkaukseni on sellainen. Meillä on portaiden alla pieni tila, joka toimi aiemmin rumpunurkkauksena. Kun sitten pojan harrastus sai jäädä, toteutui minun pitkäaikainen haaveeni omasta lukunurkkauksesta.  Se ei tosin  ole täysin omani, kun poitsut ovat kanssa huomanneet tämän hienouden.

 Silloin kun sinne onnistun karkaamaan kääriydyn viltin alle kirjan ja kahvikupposen kera.

Onko sinut Marittaminen jo hullaannuttanut?


Säkenöivää keskiviikkoa sinulle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti