Pages

maanantai 20. helmikuuta 2017

Mikä ihmeen TFW?Kun kuulin, että Joensuuhun avattaisiin uusi kuntosali, aiheutti se minussa kieltämättä pientä huokailua. Tässä kasvavassa kuntosali bisneksessä pitäisi olla joku juju, millä erottua menestyäkseen.
TFW on kuitenkin kaikki avaimet tähän, koska kyseessä ei ole mikään perus punttisali, vaan ihan uudenlainen harjoitusmenetelmä. 

Mitä on Training for Warriors?

Se on  yhdysvaltalaisen huippuvalmentajan Martin Rooneyn kehittämä harjoittelumetodi. 
Alunperin se oli suunnattu kamppailu- urheilijoiden työkaluksi, mutta vähitellen sen hyödyt on huomattu ihan joka ikiselle kuntoilijalle. 

TFW yhdistää sekä kehon,että mielen harjoittamisen ja kohottaa myös kuntoa. TFW on oiva  harjoitusmetodi sinulle, joka haluat parantaa suorituskykyä, polttaa rasvaa tai saada lihasmassaa.

 Se on eräänlainen ryhmäliikunnan muoto, mutta jokainen kuitenkin voi kuitenkin tehdä itseään kuunnellen ja toinen toisiaan tsempaten. 
Sunnuntaina pääsin ystäväni mukana tätä harjoitusmuotoa kokeilemaan. Etukäteen vähän katoin netistä pätkiä ja sain kuulla, että treeni tehdään pienissä ryhmissä liikkeitä vuorotellen tehden. 


Minulla, joka olen tottunut puurtamaan salilla yksin, niin tämä oli todellakin hyppy tuntemattomaan ja pois sieltä omalta mukavuusalueelta. Täytyy myöntää, että pikkuisen puntit tutisi kun mietin, että selviääkö tämmöinen perus salipirkko tuollaisestä rääkistä, mutta rohkeasti vaan tulta päin mentiin! :D

Coffee-Lounge

täällä voit nautia kupposen kahvia, jutustella muiden kanssa tai vakoilla edellistä tuntia, kuten me teimme. ;)


Sitten siihen tuntiin. Päädyimme kokeilemaan koko kehon voimatreeniä Meidät jaettin 2-3 hengen ryhmiin pituuden mukaan, joten kaverin kanssa olimme eri ryhmissä. Onneksi minun ryhmääni sattui yksi, jolle homma oli tuttua kauraa, joten hän jakoi tietoutta tekniikan suhteen myös meille ensikertalaisille. Välillä tuskastellen, kun jotkut asiat pitää blondille vääntää rautalangasta, mutta mahtava tsemppi oli koko ajan meidän välillä. 

Idena oli tehdä 4 kierrosta  liikesarjoja niin,  että yksi tekee ensin ja seurava sitten jatkaa. ensimmäisellä oli valaskyykky, jonka ite tei kuminauhan kanssa. Sekin oli hieno juttu, että liikkeelle oli myös eri variaatioita, että aika monelle varmaan laji soveltuukin. Seuraava liike oli askelkyykky hauiskäännöllä ja pystypunnerusella (tämän pystyi tekemään oman kehon painolla. )Seuraavat liikkeet olivat: lankku/voimapyörä, askelkyykky iskien pallon kanssa, slam ball-palloniskut sivuille , jalkojen nosto tangolla/linkkari ja lantion nosto pallolla. 

Vaikka en ryhmäliikunnan suuri ystävä ole, mutta oli itseasiassa aika kivaa oli  tehdä yhdessä ja se, että kaikki teki täysillä. Ryhmän tsemppi kyllä auttaa sinua yltämään parempiin suorituksiin, eikä siinä kyllä tee mieli lyödä hanskoja tiskiin, kun huomaa et toinen tekee täysillä.

Liitutaululta pääsee seuraamaan mikä treeni on vuorossa ja liikkeet myös eritelty tässä.
Jokaisen tunnin sisältö on nimittäin yllätys. Se onkin ihmiselle kuten minä haaste, koska tykkään olla tilanteen herra, että tiedän mitä seuraavaksi tapahtuu. 

Kaiken kaikkiaan koen, että tunti itsessään oli kevyt, vaikka kyllä se sai hien virtaamaan ja kun vauhtiin pääsi, tuki tehtyä sata lasissa. 

Miinusta lähtee pukuhuoneen koosta, olkoon vaan että isommilla saleilla on vieläkin pienenmmät,muta se on tietty tottumuskysymys tämäkin. ;) Tuon metodin hengen kun avasin videon kautta, niin ehkä tuossa toisen tsemppamisessa on meillä suomalaisilla vielä opeteltavaa. ;) Sitä positiivista energiaa ei ole koskaan liikaa ja se ollut tämän lajin ydin. 

Mutta ehdottomasti kannataa käydä kokeilemassa  ja helmikuun ajan voit kokeilla maksuttta!
treeni teki ilmeisen gutaa kun rouvan jalat ei meinaa nousta! :D

Oletko jo kokeillut TFW ja mitä olet tykännyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti