Pages

lauantai 15. huhtikuuta 2017

Meidän pääsiäinen
Tätä lomaa olin pitkään jo odottanut. Kun jotain oikein kovasti odottaa, niin tuntuu että aika oikein matelee. Minä myönnän, että en ole mikään Pääsiäisen fani. Meillä ei ole palmusunnuntaita lukuunottamatta mitään pääsiäisperinteitä. Tänä vuonna laitoin ensimmäistä kertaa raeruohonkin, tähän asti olen luottanut päiväkodin ja koulun panokseen.
Minun säälittävä raeruohoni. Näin itseasiassa unta, että minun ruohoni oli kasvanut ja niinhän se olikin. Pieni tuuletuksen paikkahan se oli. :)

Minä en ole pullantuoksuinen äiti ja itseasiassa meillä mummo pitää huolen, että lapset saa tuoretta pullaa. Toki tykkään leipoa kaikkea muuta. Pääsiäisen kunniaksi toki innostuin leipomaan pienemmän poitsun  kanssa voisilmäpullia, elämäni ensimmäiset rahkapullat ja rahkapiirakkaa.
Ja tulihan niistä oikein herkullisia.

Parasta lomassa on tietysti minut tuntien, että saa nauttia pitkistä yöunista ja siitä aikatauluttomuudesta. Tänäänkin heräsin lähempänä kahtatoista ja ihana kun ei ollut kiire minnekään peiton alta.

Eilen kävin juhlistamassa ihanan ystäväni kanssa yhden unelman toteutumista Local Bistrossa Joensuussa. Uskallan väittää, että tämä kuuluu ravintoloiden parhaimmistoon Joensuussa. Tänne kannattaa poiketa kauempaakin. Ravintola tarjoaa karjalaiseen ruokaan vähän modernisempaa otetta. Ruokalistan perustana ovat tuoreet raaka-aineet ja vahvat maut. Local Bistro on se astetta parempi paikallinen. Ravintola tarjoaa kauden makuja, ja pääsin vihdoin testaamaan paljon kehutun hirviburgerin, jota voin vain suositella.Listan valikoima oli aika suppea,vaikka se oma suosikki löytyikin helposti.

 Paikan miljöö on kovasti mieleeni sen rustiikkisuuden vuoksi. Kalusteissa on ripaus paikallishistoriaa, joita voi bongailla lähialueen mauista nauttiessaan.
Taidetakomo Tulikiila on toteuttanut takorautaiset osat tiskeihin, tilanjakajiin ja kahteen pöytään.


Mukavia lomapäiviä sinnekin! onneksi niitä on vielä muutama jäljellä. On aikaa ulkoilla ja nauttia lähisten seurasta, ja ehkä vähän herkutellakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti