Pages

maanantai 26. joulukuuta 2016

Meidän joulumme


Tämä joulu oli hyvinkin ei niin perinteinen, koska emme viettäneet sitä kotona. Laskettiin miehen kanssa itseasiassa, että viimeksi olemme viettäneet joulua pois kotoa kun odotin esikoistamme.
Jouluvalmistelut jätettiin aika minimiin, mutta aidosta kuusesta emme tinkineet tänäkään vuonna, joskin se oli edeltäjiinsä verrattuna huomattavasti minimpi.

Perjantai aamun käytin tehokkaasti pakkailuun ja siivoilin kotiamme, että olisi mukava reissusta palata. Hieman jäi kaihertamaan kauneushoito jonka olin tälle päivälle varannut tietämättä, että joulusuunnitelmamme tulisivat muuttumaan. Tätä lomaa oli odotettu hartaasti, eikä pieni flunssa saisi sitä pilata. Pakkasimme lukuisat lahjakassit autoon ja menomatkaa siivitti mukavasti joululaulut, joita rouva sai nautiskella omien kuulokkeiden välityksellä muiden nautiskellessa vähän menevämmästä meiningistä.

Jollain tapaa kun pienempikin viime vuonna ratkaisi joulupukin salaisuuden se tietty joulun taika on rauennut. Samalla se myös on poistanut tietynlaisen paineen,mikä on  hassua sinällään. Mutta kaikesta tästäkin huolimatta se jännitys ja odotus on silti läsnä. Aattoaamuna katseltiin tuttuun tapaan joulupukin kuumaa linjaa ja Ticokin oli ilmeisen innoissaan myös joulusta, yrittäen kaikki mahdolliset temput meidät hereille saadakseen.

Aattoaamu alkoi kuusen koristelulla ja jatkui vierailulla isovanhempien luokse, jossa tuttuun tapaa pöydät notkuivat monenmoista herkkua täytekakkuineen. Siellä myös saimme seurata lumiukon ja joulurauhan julistuksen, ja tänä vuonna jopa lapsetkin jaksoivat seurata ohjelmia.

Näimmepä myös joulupukin, joka sattui vaihtamaan meillä vaatetusta ehtiessään naapuriin serkkujen lapsia tervehtimään. ;) Tico ei kylläkään  tervehtinyt pukkia häntä heiluen.

Ei joulua ilman Wiener Nougattia ja lasia punaviiniä :) Rasia suklaata hupeni hetkessä parempiin suihin, eikä tehnyt edes tiukkaa. :D


Ilmeisen kilttinä oltiin oltu tänänkin vuonna kun sain toivomani Biothermin lahjapakkauksen ja villasukat vilukissalle ja lisäksi jotain herkkuja, joiden turvin nämä pyhät menee varsin mukavasti. ;)

Eilen kotiuduttiin  reissusta ja anoppilassa ilta menikin rattoisasti uutta Trivial pursuittia pelaten sukulaisten kesken. Ihan parasta!


Mikä muuten on parasta kun joulun viettää muualla, että ei tarvise ahtaa montaa päivää jouluruokia. No toki kompensoimme tätä suklaalla. ;)


Oikein ihanaa Tapaninpäivän iltaa sinulle! tämä leipoi piparijuustokakkua, jota kohta nautiskelemme ja ilta menee mukavasti lautapelien ja yleisen rentoilun merkeissä.

- Kirsikka-

2 kommenttia:

  1. Trivialia on täälläkin pelattu, mutta jotain niin vanhaa versiota, jossa kysyttiin kuka oli Suomen ulkoministeri vuonna 97.. Ööh.. Ei mitään tietoa..? :D Uudempaan olisi selvästi päivitettävä, mutta on se silti aivan mahtava peli! :D

    VastaaPoista
  2. Tämä päivitetty versio oli raikas, mutta en kyllä päässyt loistamaan tiedoillani. :D mutta lautapelien parhaimmistoa silti.

    VastaaPoista