Pages

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Taitokortteli -pala kauneinta JoensuutaTaitokortteli on tunnelmallinen  puutalokortteli Joensuussa, joka avattiin toukokuussa 2006. Korttelissa pääset ihastelemaan  toinen toistaan ihanampien paikallisten käsityöyrittäjien putiikkeja.
Viihtyisä ympäristö kutsuu sinua puoleensa ja viettämään aikaa ympäri vuoden tässä upeassa miljöössä erilaisissa tapahtumissa.

Tänä kesänä Taitokorttelin pihapiirissä päästään nauttimaan myös torikirppiksen tunnelmasta, torin ollessa remontissa. Ensimmäistä torikirppistä päästään viettämään sunnuntaina 28. toukokuuta.  Aika ihanat puitteet tapahtumalle, joten toivotaan kauniita kesäpäiviä.!
Meidän poitsun ehdoton joka kesäinen hitti ovat olleet sisäpihalla olevat polkuautot. Kauniina kesäpäivänä äiti saa nauttia auringon paisteesta pojan viilettäessä pitkin pihaa polkuautollaan.

Korttelin pihalla järjestetään elokuussa menneen ajan markkinoiden tapaan Wanhan kaupungin päivä, jonka aikana tehdään tunnetuksi kädentaitojen osaajia. Joulun alla pääset ihastelemaan  Joulukylän tunnelmaa,  jolloin sisäpihalle rakennetaan punaisten mökkien kylä, joissa on myytävänä elintarvikkeita ja käsitöitä. Saatat myös nähdä vilauksen joulupukistakin.

Pihan Tiilirakennuksessa sijaitsee muun muassa taidegalleria Kohina, Lelukauppa ja Taitoshop. Minun ehdoton lemppari putiikkini on Sarustiikka, josta olenkin kertonut aiemmin Sarustiikka sydämessäni ja Keväinen Sarustiikka postauksissa.
Taitokorttelissa sijaitseva  Kauppaneuvoksen  kahvila on mielestäni kaunein kahvila mitä Joensuu meille tarjoaa. Hyvin lyhyessä ajassa, se on varastanut erityisen paikan sydämessäni.
Maalaisromanttinen sisustus henkii  kodikkuutta ja on kuin astuisi omaan olohuoneeseen. Täällä onkin kauniisti sisustettuja pikku huoneita, josta varmaan löytyy jokaiseen makuun rauhallinen soppi missä nauttia kupponen kahvia.
Täällä tarjoillaan myös suussa sulavia herkkuja suolaisen ja makean ystäville.


Taitokortteli on ehdoton must kohde myös matkailijoille ja tätä on helppo suositella. Onhan tässä pala kauneinta Joensuuta.osa kuvista on lainattu Taitokorttelin Facebook sivuilta

2 kommenttia:

  1. Harmi ettei Joensuu taida olla tämän kesän matkustuslistalla, mutta olisi kyllä hienoa päästä käymään eri kulttuurikohteissa! Itse tykkään kyllä käydä paljon museoissa ja vastaavaa, kun on tullut aiemmin opiskeltua taiteita ja aina seurattua mitä mielenkiintoista on tässä pääkaupunkiseudulla saatavilla :)

    www.finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kannattaa laittaa korvan taakse tulevaa varten. ;) Itekin tykkään reissata eri paikoissa ja kertoilla vierailun arvoisista paikoista.

    VastaaPoista