Pages

keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Old Town Bed & Breakfast Ida-Maria -vinkki budjettimatkaajalle

Tätä tyttöjen reissua Porvooseen oli ehditty suunnitella jo tovi. Ihastuin Porvooseen jo ensi kerralla siellä käydessäni, eikä tämäkään kerta tehnyt kyllä poikkeusta. Edellinen kerta oli viime syksynä ja silloin jäi ajatus kytemään siitä, että tänne on päästävä uudelleen.

Jo tammikuussa aloimme reissua suunnittelemaan ja ensimmäinen mutta oli, missä yöpyisimme. Mikä olisi kohtuullinen paikka hintatasoltaan, että se jättäisi myös mahdollisuuden shoppailla noissa ihastuttavissa pikku putiikeissa? Kuin sattumalta bongasinkin Old Town Bed & Breakfast Ida-Marian Booking.comin kautta, ja olin heti myyty.

 Hirsitalolla on pitkä historia, jonka aikana sitä on asuttanut myös Akseli Gallen-Kallela. Siinä on toiminut myös postitoimisto, ja vuonna 2012 siihen perustetiin Old Town Bed & Breakfast Ida-Maria. Vuonna 2005 tilat peruskorjattiin ja ullakko otettiin käyttöön. Ida-Marian huoneet sijaitsevatkin yläkerrassa, vanhan ullakon tiloissa. Yläkerrassa sijaitsee myös yhteiset oleskelutilat, wc-ja suihkutilat sekä sauna.

Vanha Porvoo on ihastuttava puutalomiljöö, joka on vain kivenheiton päästä kaikesta. Rakastan vanhoja puutaloja, ja yöpyminen samassa miljöössä oli kuin kirsikkana kakun päällä. Ida-Mariassa onkin neljä kodikkaasti sisustettua huonetta.

Ida-Marian sivuille pääset tästä


Uudet aittahuoneet avautuvat 16.6. ja sillon majoitustarpeeseen saadaan helpotusta 3x 2hh verran. Huoneista kahteen mahtuu neljä vierasta, sekä erilliseen yksiöön  mahtuu myös neljä vierasta majoittumaan. Lisäksi aittahuoneissa voi järjestää pieniä perhejuhlia ja illanistujaisia. Vanhaan Porvooseen pääset kesäaikaan myös veneellä, joka luo oman tunnelmansa pieneen irtottoon.
Aamupala tarjoiltiin erikseen sovittuna aikana. Paljon kehuttu aamupala yllätti kyllä positiivisesti runsaudellaan ja monipuolisuudellaan. Ihana olikin herätä tuoreiden croisanttien tuoksuun, ja aamupalaa syödessä sai seurata, miten Vanhan Porvoon kadut hiljalleen heräsivät uuteen aamuun.
Jotenkin pystyn sieluni silmin näkemään tämän upeuden niinä vanhoina hyvinä aikoina. Täällä tosiaan aika pysähtyy, ja jännä olikin seurata ikkunasta, miten kadut hiljenivät kahviloiden ja putiikkien mentyä kiinni.

Ystävällinen henkilökunta takaa sen, että täällä olosta on helppo nauttia.


Aurinko näyttäytyi meille pieninä paloina, mutta toisaalta ei ollut liian tukahduttavan kuuma shoppailla pitkin noita mukulakatuja. Pieni vinkki shoppailijalle: kannattaa varata mukaan hyvät kengät. ;)
Hieman kesäinen fiilis oli, kun sai jo kääriä farkkujen lahkeet, ja painella balleriinoissa ihanissa putiikeissa, muiden viilettäessä toppatakeissa ohitsemme.

Aurinkoista kesäkuun alkua sinulle! 

osa kuvista lainattu Old Town Bed & Breakfast Ida-Marian Facebook sivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti