Pages

sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Hiljaisuuden keidas ja syksyinen resepti



Hektinen viikko ja viikonloppukin alkaa olla jo illassa.Tähän viikkoon on mahtunut ihania hetkiä ystävien kanssa, ainutlaatuisia kohtaamisia, hervottomia naurukohtauksia ja yhden pienen hurmurin nuuskuttelua. Tämän illan pieni itseni hemmotteluhetki saunassa kynttilän valossa teki ihmeitä.

Tuossa kynttilän liekissä on jotain rauhoittavaa ja puhdasta. Sauna on minulle hiljaisuuden keidas, jonne ei arjen kiireet ja vaatimukset ylety. Tähän hetkeen niin täydellinen.


Kauniit syysillat, niitä minä odotan, vaikka syksyn kylmyys tulikin niin yllättäen. Syksyssä nautin sen väreistä, ja kun saa kaapista kaivella ne lämpimät neuleet, joihin kietoutua. Ihanaa syksyssä on myös se, että telkkarista tulee muutakin kuin uusintoja. Yksi tällainen kohokohta oli kun perjantai illoissa alkoi taas Vain Elämää. Perjantait on sen ansiosta silloin ihan parhaita kun mässypussin kera saa linnottautua sohvan uumeniin.


Bongasin äskettäin niin herkullisen kauraleipä- ohjeen ja sen ajattelin jakaa nyt teidän kanssanne.

Juures- Kauraleipä

6dl kaurahiutaleita
7dl vettä
sekoita ainekset ja anna turvota 20 minuuttia
3-4 dl punajuuri (raaka) tai porkkanaraastetta
1 tl suolaa
2 rkl sulatettua voita/ tai muuta rasvaa
(hunajaa)
sekoita ja levitä leivinpaperille 
250 astetta ja 30 minuuttia.

Itsehän tykkään varioida eri reseptejä ja  leivässä saa myös olla kuohkeutta.  Lisään siis 2 pss kuivahiivaa vielä tähän ohjeeseen ja eri siemeniä vaihdellen. Kuvassa olevaan leipään olen käyttänyt kurpitsansiemeniä.  Helppoa ja herkullista!



Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

-Kirsikka-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti