Pages

lauantai 30. syyskuuta 2017

Masentavaan syksyyn lisäpotkua energiahoidolla







Syystuulien puhaltaessa ja vesipisaroiden lyödessä ikkunaan, menee suu väkisinkin mutruun. Syksyn väriloisto saa rinnalleen harmaita sävyjä. Silloin juuri tulee miettineeksi, mistä saisi sitä virtaa siihen arkeen. En tiedä onko tämä ikäjuttu vai vuodenaika, mutta minä tarvitsen  aamuisin kaksi kuppia kahvia, ennen kuin käynnistyn.

Luin hiljattain kollegastani, joka oli alkanut tekemään energiahoitoja, ja otin viivana yhteyttä. Minähän tietysti ajattelin, että hoidosta saisi hirvittävästi lisää energiaa tai sitten akasta lähtisi viimeisetkin mehut. ;)

Mitä sitten on energiahoito?



Energiahoito, joka tunnetaan myös nimellä reikihoito on ikivanha luontaishoitomuoto. Hoitoa on käytetty tasapainottamaan mieltä, lievittämään kipua ja edesauttamaan paranemista. Energiahoidoista saa apua niin keho kuin mielikin, joten se on monipuolinen hoitomuoto.  Hoidossa puhdistetaan energiakenttä tukoksista  Energiahoidon tavoite on avata ja harmonisoida kehon oma energiakierto. Energiahoito rentouttaa ja puhdistaa tehokkaasti sekä kehoa että mieltä.

Energiahoito ei ole hierontaa, vaan hoitaja välittää energiaa käsiensä kautta, pitäen niitä kevyesti kehon päällä tai käsittelee kevyin kosketuksin tai painalluksin. Hoidon aikana tapahtuu vain se, mitä tarvitset ja  mihin olet valmis juuri kyseisellä hetkellä.
Keho kerää kipua ja mm käsittelemättömät asiat tai tunteet voivat kerääntyä kehoon aiheuttaen kiputilan esimerkiksi hartioihin.

Miltä sitten hoito minusta tuntui?

Jokainen kokee hoidon tietenkin yksilöllisesti ja riippuu paljon siitä mitä on itse valmis vastaanottamaan.

Minulla ei oikeastaan ollut ennakkoon käsitystä hoidosta, mutta kun aloitimme huomasin olevani jännittynyt ja epäileväinenkin hoidon suhteen. Kun sitten sain asettua makuulle rentouduin. En tiedä onko sillä kokemukseeni vaikutusta, että en täysin uskaltanut heittäytyä hoidon vaikutuksille.
Olin odottanut jotain voimakasta tunneryöppyä, mutta sitä ei kuitenkaan tullut. Ehkä vähän pelkäsinkin näitä tunteita etukäteen.  Energiahoito vaikutti minuun fyysisinä kipuina tietyissä kohdin kehoa. Voimakkaammin kipu tuntui kurkun tienoilla tehden välillä myös hengittämisen vaikeaksi. Kävimme lopuksi läpi nuo erilaiset tuntemukseni eri puolilla kehoa ja mitä ne tarkoittavat.

Hoidon jälkeen minulla oli levollinen mieli. Täydellinen lopetus hektiselle viikolle.
Tällaiselle duracell pupulle oikein hyvä keino rauhoittumiseen. Parhaimmat tulokset kuitenkin saadaan useammasta hoitokerrasta.

 Toteutettu yhteistyössä Energiahoitaja Silja Karomäen kanssa.

aloituskuva pinterest

4 kommenttia:

  1. Et ehkä ole perillä siitä, että Suomessa yli 60 prosenttia lääkäreistä on sillä kannalla, että reikihoito on sairaiden ihmisten pettämistä ja se pitäisi kokonaan kieltää. https://www.laakariliitto.fi/site/assets/files/21139/laakaripaneeli-uskomushoidot.pdf

    VastaaPoista
  2. Hyvä anonyymi, itse kävin hoidossa rentoutus ja kokeilumielessä. En siis ollut hoidattamassa mitään sairautta. Moni varmaan tietää, että nämä hoidot eivät korvaa lääketiedettä, mutta voivat olla sen tukena. Tämä aihe herättää varmaan monenlaisia ajatuksia, mutta itse olen avoin monille asioille elämässä.

    VastaaPoista
  3. Varmasti on hyvä asenne olla avoimella ja ennakkoluulottomalla mielellä ja psyykeään voi hoitaa uskomushoidoillakin kun varoo etti pääse tapahtumaan mitään haitallista. Erityisesti lasten terveyden kannalta uskomushoidolla on ollut aika ajoin traagisia seuraamuksia. Uskomushoidoissa on se ongelma että niitä ei ole tutkittu ja ne perustuvat tosiaan uskomuksiin. Terveyden kannalta turvallisinta on tukeutua testattuun tietoon ja pätevästi tieteelliseen tietämykseen perustuviin toimenpiteisiin. Uskomushoitojen tarjoajat eivät itse kanna vastuuta riskeistä, vaan kaikki on potilaan omalla vastuulla.

    VastaaPoista
  4. Olipas ihana, että kävit hoidossa ja kirjoitit ajatuksia! 💖 Tervetuloa uudelleen. Energiahoidolla kun ei vaaranneta kenenkään terveyttä :) Pidetään ihmiset mieli ja ajatus positiivisena niin elämä luistaa mukavammin 👍 T. Silja

    VastaaPoista