Pages

tiistai 16. elokuuta 2016

Sekaisin MaristaTuskailetko sinäkin suuren tavaranpaljouden keskellä? Tähän kaikkeen Marie Kondo lupaa
suuren muutoksen kirjassaan Konmari siivouksen mullistava taika. Kirja, jonka vuoksi koko suomi sekosi maritukseen. Konmarittajilla on oma ryhmä facebookissa ja jotkut ovat verranneet tätä myös uskonlahkoon. Konmari menetelmässä on ideana luopua tavaroista, mitkä eivät enää tuota iloa. Itse tutustuin tähän kirjaan ystävän suosituksesta, en ollut törmänyt vielä näihin hypettäviin blogiteksteihin aiheesta.

Hieman skeptisin tuntein tartuin tähän pinkkiin opukseen. Miten yksi kirja muka toisi avun ongelmaan, jonka kanssa olemme painineet vuosia? Ylläen löysin hyviä ja tärkeitä oivalluksia ja ahminkin kirjan alun epäilyjen jälkeen hetkessä. Kirjan myötä siivoukseen tulikin uutta puhtia ja perheen miehet olivat helisemässä tätä äkillistä siivousvimmaa. :D jotkut ovat kuulemma alkaneet kirjan myötä alkaneet miettimään tuottaako se oma parisuhde enää iloa. Ihan näin pikälle meillä ei hommaa viety, vaan mies toimi lähinnä laaduntarkkailijana, että rouva ei ulkoista koko omaisuutta.

En väitä, että meillä olisi paikat tiptop, sillä sitä se ei todellakaan ole. Meillä näkyy, että siellä eletään. Huone on poikien näköinen ja olohuoneen lattialla on välillä niin koiran kuin nuorimman poitsun lelut. Ja aika usein tämä kiristää äiti immeisen pipoa, joka toivoisi sitä tiptop meininkiä. ;) Kirjan myötä ollaan karsittu paljon turhaa pois, mutta työ on vasta alussa. Tällä viikolla hankimme pojille uudet sängyt kerrossängyn tilalle ja hävitimme tavaraa keränneen tilanjakajan pois. Minun piti eilein illalla käydä monta kertaa ihastelemassa ovella, että voiko tämä olla totta. Miten tulee ajateltua, että pitää hommata isompia säilytysratkaisuja kun se suurin ongelma onkin ollut se, että meillä on yksinkertaisesti liikaa tavaraa.


Jos et ole vielä kirjaan tutustunut niin suosittelen lämpimästi, ehkä se muuttaa sinunkin elämääsi edes hitusen. Ihanaa alkanutta viikkoa juuri sinulle!
Seuraa blogiani Bloglovinissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti