Pages

tiistai 8. elokuuta 2017

Pientä pintaremonttiaOlen haaveillut alakerran muutoksesta useamman vuoden ja tämä kesä olikin oiva ajankohta sen toteuttamiseen. Meillä on ollut tapa suunnata kesällä jonnekin lämpimään, mutta tänä vuonna päätimme, että kotimme ansaitsee kasvojen kohotuksen.

Tässä lähtötilanneEn ole ikinä ollut tämän mosaiikkiparketin fani, joka on vuosien saatossa päässyt kellastumaan. Erilaisia variaatioita mietimme miten projektia lähtisimme toteuttamaan. Yhtenä ajatuksena oli, että olisimme hionneet ja lakanneet lattian. Lähemmin tarkasteltuna huomasimme, että lattia oli huonosti asennettu, saumat saaneet väriä ja lattia kosteutta. Emme halunneet ottaa riskiä, että laittaisimme paljon rahaa lattiaan, mutta lopputulos ei miellyttäisi silmää. Monien vaihtoehtojen joukosta päädyimme vinyylilankkuun sen helpon asennettavuuden vuoksi.

tässä vielä lähikuvaa lähtötilanteesta 

Novocore vinylilankku oli K-raudassa tarjouksessa 24,90 m2 ja siihen siis päädyimme.

Vinyylilankku toimii lukkoporttijärjestelmällä, joten lankun saa helposti naksautettua paikalleen. Tosin tiedä siitä helppoudesta kun meitä piti pitkillä suorilla olla useampi asentamassa. En muuten ihmettele miten remontit ja talon rakennus koettelee parisuhdetta. Itse keskityin suurimmaksi osaksi tuohon muonitus puoleen, johon siihenkin upposi euro jos toinenkin. Vinyylilankun paksuus on vain 4mm ja asensimme uuden lattian vanhan päälle. Lankku on laminaattia lämpimämpi, hiljaisempi ja kestää kulutusta. Tärkeä ominaisuus meille lattian valinnassa oli myös se, että se ei säikähtäisi kosteutta.

Lattian lisäksi olohuoneeseen tuli tehosteseinä tästä upeasta tapetista. Tapetti löytyy Prisman ja K-raudan valikomista, mutta tämän klikkailin Netraudasta hyvällä alella. Kuva ei tee oikeutta tälle upeudelle, joka kimaltaa hopean sävyssä. Juuri nappivalinta tällaiselle harakalle kuin minä. ;) Luonnollisesti vanhat listat ei mätsännyt uuden lattian kanssa, joten nekin vaihdettiin samalla.
tästä lähdettiin lähikuva tapetista
Tässä koko komea muutos

En voisi olla tyytyväisempi, olohuone vaaleni hurjasti  ja koko koti tuntuu nyt kuin uudelta.
Olohuoneen muut seinät jäi vielä operoimatta, koska en löytänyt oikeaa vaalean sävyistä tapettia. Uusia visioita on jo muhimassa miehen raapiessa päätään rouvan kotkotuksille. :D

Olohuoneen ja koko alakerran suuruudeltaan  30m2 kasvojen kohotus tuli maksamaan noin 1000€ kokonaisuudessaan eli aika edullisesti, vaikka projekti vielä onkin kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti