Pages

torstai 22. syyskuuta 2016

Pieni pala Porvoota


Viime viikonloppuna toteutui yksi pitkäaikainen haaveeni kun pääsin käymään Porvoossa. Olimme ystävän kanssa matkalla Gloria fashion showhon Helsinkiin kun päätimme tehdä extempore pikavisiitin Porvooseen.


Vanhan kaupungin puutalot miljöineen sai tämän rouvan liikutuksen valtaan. Sitä tunnetta on mahdoton kuvailla enkä ole aiemmin kokenut mitään vastaavaa,vaikka olen reissannut ulkomaita myöten.

Ystävän suosituksesta nilkkurit vaihtuivat balleriinoihin ja täytyy sanoa, että olipa muuten nappivalinta noilla vanhoilla kivikaduilla. Meillä oli rajallinen aikataulu ja kerkesimme poiketa muutamassa ihanassa sisustusputiikissa. Suosittelen poikkeamaan ainakin Vanille Homessa ja Åtta nimisissä liikkeissä. Laura Ashleyn liike kiinnosti myös, mutta valitettavasti liike syyslomaili vierailumme aikana.Pienien sisustuslöytöjen jälkeen alkoi jo kahvihammasta sen verta kolottamaan, että löysimme tiemme Cafe Helmeen, josta olinkin lukenut paljon ylistäviä sanoja.

Valitsin kahvin seuraksi Lohipiirakkaa ja lisäksi jaoimme ystävän kanssa herkullisen suklaamousse kakkupalan. Ihana pieni kahvila ja idyllinen vanha puutalo miljöö. Ja vaikka kahvilassa kävi iloinen kuhina ja puheen sorina, silti jotenkin rauha oli läsnä. Tunnelman kruunasi taustalla soiva Edith Piaf. Jokainen pieni yksityiskohta oli tarkkaan mietitty tai siltä se ainakin tuntui, harmoninen kokonaisuus. Tuntui kuin olisi hypännyt ajassa taaksepäin. Tuon tunnelman kun saisi johonkin purkkiin pahan päivän varalle kun tuntuu taas, että se hektinen arki imaisee mukaansa tai kun otsasuonet pullistelee kun otat teinin kanssa yhteen. ;)Porvoo siis meni tämän tytön tunteisiin ja uusi matka sinne onkin jo haaveissa, pidemmän kaavan mukaan. Tämän voimin jaksaa tätä ankeaa syksyä ja kuvien kautta pääsen fiilistelemään tuota tunnelmaa aina uudestaan.

mukavaa loppuviikkoa kaikille teille!

toivottaa hurmioitunut Kirsikka
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti