Pages

maanantai 5. syyskuuta 2016

shoppailuhimo hallintaan!Konmarin jälkeen sain ystävältä lainaan tämän kaksikon ja täytyy sanoa, että nyt oli nappivalinta. Siinä missä Konmarissa kehoitettiin tekemään inventaariota kodissa asioista mitkä tuottaa sinullle iloa, niin näissä pohditaan muotimaailman epäkohtia ja miten se oma unelmien vaatekaappi tulisi koostaa.

Myönnetään se, että olen armoton shoppailija ja miten helpoksi se tänä päivänä on tehty. Unelmiesi kenkäpari voi olla vain yhden klikkauksen päässä.


Täydellisessä vaatekaapissa tuhlaamatta annetaan vinkkejä miten saada se oma rahankäyttö hallintaan ja kieltämättä tällä alueella itsekin koin pienen valaistumisen.
Miten monesti sitä muuten shoppailee tunteella, että kun on huono päivä niin haetaan pientä piristysruisketta siitä että saat ostettua itsellesi jotain kivaa. Tämä pistää miettimään, että miten usein ostat oikeasti tarpeeseen vai onko se enemmän mielihalu? Miksi se shoppailu on ainoa tapa hemmotella itseään vai voisiko olla jotain muuta mihin ei se materia liity?

Voisinko hemmotella itseäni vaikka kasvohoidolla tai leivoskahvilla ystävän kanssa? Myös sitä henkistä hyvinvointia tarvitsee ravita.

En aiemmin ollut tarkemmin miettinyt omaa kulutustani ja miten shoppailen. Olen ehkä aiemmin miettinyt niin, että ostin kun halvalla sain. Olisiko oikeasti taloudellisempaa ostaa yksi täydellinen ja laadukas paita kuin kymmenen vaikka H&m paitaa, jotka kuluu puhki jo ensimmäisessä pesussa.

En silti sano, että se kalliimpi paita on laadukkaampi mutta kyllä olen tässä asioissa samoilla linjoilla. Netti on pullollaan nettikauppoja ja Facebookissa löytyy pilvin pimein eri kirppisryhmiä. Toki sieltä voi tehdä hyviäkin löytöjä, mutta kannattaa toki tutustua tuoteeseen kunnolla, että ei tule maksaneeksi liikaa.

Moni ostaa merkkejä outlet- kylistä ja myymälöistä, mutta nekin voi tulla hintavaksi jos ei tiedä missä hintaluokassa havittelemasi merkki on. Tykkään kierrellä kirppareilla ja en tullut edes ajatelleesi miten paljon sinnekin saan kulumaan rahaa vuodessa. Tästä eteenpäin mietin tarkkaan myös ne kirpputori hankinnat ja ostan vaan tarpeeseen.

Saa nähdä tuleeko tämän lukukokemuksen myötä minusta pihimpi, mutta ainakin tietoisempi kuluttaja tulen varmasti olemaan. Se, että shoppailu netissä on niin helppoa niin sieltä tulee sokaistuneena hankittua jotain sellaista mitä ei fyysisesti kaupasta olisi ehkä tehnyt.


jos siellä ruudun sillä puolella on kaltaiseni himoshoppaaja suosittelen lämpimästi tarttumaan näihin teoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti