Pages

lauantai 1. lokakuuta 2016

Syksyinen lauantai

Parasta viikonlopuissa on se, että saa nukkua pitkään. Tänä aamuna oli toki kello soimassa kun olin sopinut ystäväni kanssa meneväni brunssille Ravintola Suloon, joka sijaitsee kauppakeskus Isomyyssä Joensuussa.

Jännä muuten miten meillä koirakin vaistoaa kun viikonloppu koittaa. Silloin äippä nostaa jalat kattoon,  hän huokaisee tyytyväisenä ja painaa päänsä rintaani vasten.

Nyt on taas se aika, että perjantaisin käperrymme miehen kanssa sohvalle katsomaan Vain elämää- ohjelmaa herkkujen kera ja tämä herkkis saattaa siinä lomassa vähän vetistelläkin. 

Silloin vielä kun poitsutkin ohjelmaa seuras, niin aina seurattiin joko äippä poraa.  :D Nykyisin pojat käy vain sohvalla herkkukippoja  tyhjentämässä. ;) Tänä vuonna omia suosikkejani ovat Suvi Teräsniska ja Lauri Tähkä.

Ja sitten siihen brunssiin. Itseasiassa tämä taisi ollakin ensimmäinen ravintolassa nautittu brunssi, kotona niitä harrastamme välillä sunnuntaisin. Valikoimissa oli mm salaatteja, lohta, kanaa, lihapullia, kerrosleipää, erilaisia makkaroita ja  croisantteja.  Jälkkäriksi nautimme vaahtokarkkeja, pieniä munkkeja, konvehteja ja suklaamoussekakkua.  Brunssin kruunasi lasi kuplivaa. Ihanaa hemmottelua lauantaihin ja ystävän seurassa maailmanparannusta. 


Kotiin tultuani nukuin tavoistani poiketen päiväunet, mitkä ei kyllä tuoneet mitään piristysruisketta päivään. Piti ihan keittää kahvit, että sain itseni koottua tähän päivään ja nautin pari konvehtia kahvin kera.

Tänään meillä oli myös pitsalauantai.
Aina aiemmin ollaan menty perinteisellä linjalla, mutta tänään oli kokeileva keittiö. Graavilohta löytyi jääkaapista sattumalta, joten sitä piti kokeilla myös pitsaan. Seurakseen se sai punasipulia, kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa.

 Pohjaan minulla on salainen resepti, mutta koska jauhot loppui kesken laitoin ruisjauhoja jatkeeksi ja tulikin vahingossa hyvää. Toki teimme sitä perinteistäkin kinkku versiota, joka on enemmän varsinkin tuon pikku miehen mieleen.

Kyllä näiden voimin kelpaa lauantaita viettää. Tänä viikonloppuna esikoinen pelailee koripalloa Katajan väreissä Helsingissä, joten hänen seurastaan emme pääse nauttimaan. Kotoa käsin olemme hengessä mukana. :)

Mukavaa lauantaita juuri sinulle!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti