Pages

torstai 28. heinäkuuta 2016

Pieni pala Pariisia

Keskiviikko aamuna oli suuntanamme Pariisi. Hyppäsimme hotellin edestä Disney bussiin, joka pysähtyy Marne la valley- Chessy juna-aseman kupeeseen. Juna- asemalta etsimme oikean lippuluukun, josta saimme ostettua liput Rer junaan. Matkat neljälle menopaluineen teki 53e. Liput leimattuamme etsimme kyltit joka veisi suuntaan Boissy. Pariisin puolella jäimme pois Cha´telet-Les Halles asemalla, joka sijaitsi Louvren läheisyydessä.

Tässä vaiheessa tuli mieleen, että kartasta olisi ollut hyötyä. ;) pienen etsiskelyn jälkeen sellainen sitten löytyikin pienestä putiikista ja kyllähän se kummati helpotti suunnistusta.
Siinä vaiheessa alkoi sitten jo vähän huikoa, joten suuntasimme läheiseen puistoon ja nautimme valtavat Hodarit lounaaksi. Turhaan ei puhuta, että ranskalaisilta  ei taivu englannin kieli. Tämä piti niin hyvin paikkansa, vaikka toki englannilla pärjää.

Pariisi vei kyllä minulta jalat alta ja sen arkkitehtuuri teki minuun suuren vaikutuksen!

Puistosta katsoimme, että kävellään Eiffel tornille kun matka ei näyttänyt niin pitkälle kun torni jo häämötti edessäme. Miten väärässä olimmekaan. :D Matkaa Eiffelille tuli 5km, mutta mikä siinä oli nauttiessa upeista Parisiin maisemista. Toki tässä vaiheessa matkan teko oli kaikkea muuta kuin nautittavaa.. Toiset saa nimittäin rakkoja jalkoihin, mulle tulee hankaumat sisäreisiin. :D

Eiffel tornin näkeminen oli kyllä jotain aivan huikeaa, todellinen wow- efekti. Pienen ihmettelyn jälkeen suuntasimme kahvilaan, mutta siinä matkan varrella näimme design liikkeitä ja kuuluisan Laduren liikkeen, josta saa  Macaron leivoksia.

Tämän reissun aikana minulla oli tavoite päästä nauttimaan crepejä kahvilassa ja niin myös kävi! miehen mielestä, toki hän olisi paistanut paremmat letut! ;) ja oi mikä nautinto oli saada oikeaa kahvia reissun aikana.
Pariisin puolella shoppailut jäi minimiin pikku miehelle ostettin Saint Germainin jalkapallopaita kun hän sen välttämättä halusi ja vähän tuliaisia.

Alkuillasta suuntasimme takaisin Disneylandiin väsyneinä, mutta ah niin onnellisina. Tänne haluan vielä joskus palata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti