Pages

torstai 27. heinäkuuta 2017

Miniloma TukholmaanPerinteisesti olemme hääpäivämme tienoilla tehneet kesälomareissun, eikä tämäkään kerta tehnyt poikkeusta. Tänä vuonna päädyimme Tukholman risteilyyn, vaikka lämminkin kohde olisi meitä houkutellut. Starttasimme samaisena aamuna matkaan ja Tico pääsi reissun ajaksi mummon hoiviin.
Laivamme oli  Silja Serenade, joka oli meille jo entuudestaan tuttu. Hytin ja kohteen saivat pojat valita ja tällä kertaa meillä oli A-hytti merinäköalalla. Etukäteen olimme varanneet vain aamupalat.


Hyttiin päästyämme rouvan piti luonnollisesti heti tarkistaa Tax Freen tarjonta. ;)Edellisellä reissulla vietimme aikaa tiiviisti peliluolassa, nyt poikien mielestä parasta viihdettä oli korttipelit. Toki silloin kun wifi ei toimi, jotain pitää ajankuluksi keksiä. ;)


Ensimmäisenä iltana kävimme syömässä El Capitanissa ja pääsimme nauttimaan miehen kanssa ihanan pihviannoksen parmesaaniperunoilla, ja pojat nauttivat noutopöydän antimista jälkiruokineen. Tuota noutopöytää voin suositella lämpimästi ja hintakaan ei päätä huimannnut 12-14€ per nassu.


Buffetaamiaisen jälkeen olikin sitten mukava lähteä kiertelemään Tukholmaa. Tällä kertaa emme kuitenkaan suunnanneet vanhaan kaupunkiin,vaan keskustaan. Meillä oli oikein hieno ajatus, että kävelisimme keskustaan, mutta tietöiden ja muutaman harha-askeleen jälkeen suuntasimme kuitenkin kohti metroa onnellisina.


Miten suunnata Tukholman keskustaan?

Metroliput voi hankkia myös laivalta, mutta tällä kertaa ostimme ne suoraan lippuluukulta.  Jos lähdet Siljan terminaalista, suuntaa ulos ovesta, jossa lukee Metro city. Ensimmäisenä vastaan tulee pitkä silta, sen jälkeen menet ohi puiston, jonka nimi on Finlandsparken. Puiston jälkeen kävelet tien yli, jonka jälkeen vasemmalle ja risteyksessä on pieni kyltti, jossa lukee Tunnelbana. Tämä metroasema on nimeltään Gärdet ja koska halusimme keskustaan, menimme nuolen osoittamaan suuntaa, jossa lukee T-centralen, joka oli myös samalla päätepysäkkimme. Paluumatkalla tulimme sitten takaisin metrolla, joka oli menossa Ropstenia kohti. Metro on oikein kätevä tapa matkustaa ja olet vain muutamassa minuutissa keskustassa.Päiväkahvin aika muiden shoppailessa. Minulla rupee herkästi napsumaan jos en kahvia saa ajallaan, joten ilmoitin jo alkuunsa, että päiväkahvista en luovu. :D ja luonnollisesti jotain hyvää seurana.


Minullahan oli hienot suunnitelmat shoppailun varalle niin outletkylään ja läheiseen ostoskeskukseen, mutta aika tuli vastaan ja ehkä myös seura. ;) Nk tavaratalossa pääsin kuitenkin poikkeamaan muiden kuluttaessa nahkaisia penkkejä.

Mukaan ei tällä kertaa tarttunut mitään, mutta olihan tuo huikee paikka. Niitä tyttöjen reissuja odotellessa. ;) Laivan Tax Freessä pääsin sitten tekemään löytöjä, joista lisää myöhemmin.malja meille

Miten rauhoittava elementti tuo vesi onkaan. Lasi skumpaa ( tai kaksi) ja upea näköala!
2 kommenttia:

  1. Ollaanpa oltu osin samoissa tunnelmissa! Ja samalla laivallakin - tosin ehkä kuitenkin eri päivinä. :) Tukholma on aina ihana ja Siljan laivoilla on mukava matkustaa.

    Hääpäiväonnea teille näin muutama päivä jälkikäteen. ♥

    VastaaPoista
  2. Hauska olisikin ollut törmäillä ja kiitos onnitteluista!

    VastaaPoista